Top 10 cărți motivaționale pentru tineri antreprenori

drew-beamer-Vc1pJfvoQvY-unsplash.jpg

Ești student/ă și te gândești în mod constant la felul în care va arăta viitorul tău? Într-o asemenea perioadă apar cele mai multe întrebări și incertitudini. Drumul către succes pare unul anevoios, plin de obstacole și momente greu de înfruntat, mai ales dacă te afli la începutul descoperirii. Însă, cine spune că limitele nu pot fi depășite? Pasiunea și dorința arzătoare de a ajunge la visul tău sunt principiile care te vor ajuta să ajungi unde ți-ai propus. Nu ai nevoie de nimic în plus. Poți deveni ceea ce vrei, indiferent de circumstanțe. Însă, este foarte important să găsești un punct de plecare ori oameni care să te direcționeze sau care să te inspire. Nimic nu se compară cu poveștile sau sfaturile unor persoane mult mai experimentate decât tine. Descoperă un top de 10 cărți motivaționale pentru tineri antreprenori care te vor ajuta să înveți foarte multe lucruri despre un asemenea domeniu:

1. Seria Tată bogat – Tată Sărac de Robert Kiyosaki – Unul dintre cele mai bune exemple despre ce presupune de fapt o afacere și cum poți ajunge la prosperitate.Vei învăța lecții prețioase despre sistemul financiar și felul în care îl poți gestiona la capacități maxime. Vei descoperi, de asemenea, și câteva lecții de conduită personală care te vor ajuta în dezvoltarea ta armonioasă.

2. Viitorul aparține companiilor mici de Seth Godin – Genul de carte care te va inspira că poți atinge rezultatele pe care ți le-ai propus. Vei afla care sunt principalele beneficii ale unei firme de dimensiuni mici și cum poți profita de ele. Seth Godin te va determina cu siguranță să îți iei inima în dinți și să iei decizia corectă!

3. Investitorul inteligent de Benjamin Graham – Există multe informații pe care nu le poți afla decât dacă începi să experimentezi. Însă, de cele mai multe ori, eșecul este cel care intervine în asemenea situații, iar speranța de a reuși se pierde încetul cu încetul. Benjamin Graham te învață principiile financiare pe care nu trebuie să le uiți niciodată dacă îți dorești să te dezvolți constant. La final, vei înțelege care este secretul unui investitor inteligent, care poate anticipa momentele dificile și le poate ocoli cu succes.

4. Inovația ca soluție în afaceri de Clayton M. Christensen, Michael E. Raynor – O afacere de succes ar trebui să prezinte caracteristici unice, ușor de reținut de către clienți. Creativitatea poate ajunge la saturație într-o piață care oferă o sumedenie de alternative. Însă, nu trebuie să te îngrijorezi. O asemenea carte îți va lămuri toate întrebările despre specificitatea unei afaceri inovative.

5. Excelența în afaceri de Jim Collins – O analiză detaliată a unui număr impresionant de 1400 de companii. Jim Collins îți oferă o perspectivă de ansamblu a ceea ce se întâmplă în domeniul afacerilor. Comparația este metoda care te va ajuta să îți poți găsi punctele forte, dar și cele care încep să devină adevărate obstacole pentru afacerea ta. Vei învăța cum să faci saltul de la rezultate mediocre la unele bune și mai apoi la unele excelente.

6. Gândește și devii bogat de Napoleon Hill – Atitudinea pozitivă și plină de entuziasm este arma secretă în antreprenoriat în opinia lui Napoleon Hill. Vei învăța cum să dezvolți o gândire care să te ajute să obții rezultate bune, dar și care să te ajute în fața eșecului. Fără o tărie mentală nu poți porni pe niciun drum pentru că orice impediment te va demoraliza până în momentul în care vei fi nevoit/ă să renunți.

7. Cadranul banilor - Ghidul unui tată bogat pentru libertate financiară de Robert T. Kiyosaki – Când vine vorba de educație financiară, Robert T. Kiyosaki este unul dintre oamenii pe care ar trebui să îi asculți. Sfaturile pe care le oferă în cărțile sale sunt lecții foarte prețioase. Uneori, noul inspiră la teamă sau eșec. Însă, cartea te va învăța cât de revoluționară poate fi decizia de a lua-o de la capăt. Îți poți găsi echilibrul din multe puncte de vedere, iar afacerea ta va deveni exact ceea ce ți-ai propus la început.

8. Cum să dai lovitura. Află cum își construiesc marii antreprenori afacerile și influența și cum o poți face tu de Gary Vaynerchuk – O lecție extrem de eficientă, mai ales în asemenea vremuri puternic digitalizate. Poți afla cum și de ce să dezvolți un brand personal, cât și felul în care pot fi exploatate rețelele sociale.

9. The Lean Startup – Eric Ries – Un adevărat ghid pentru noile afaceri de pe piață. Trecerea de la clasic la inovativ este unul dintre principiile pe care ar trebui să le ai mereu în minte. De asemenea, vei învăța câteva informații prețioase despre noile trenduri din domeniul antreprenoriatului.

10. Secretul prezentărilor de succes de Paul du Toit – Relaționarea cu toate tipurile de clienți este extrem de importantă pentru că ei sunt pilonii de sprijin ai afacerii tale. Tocmai de aceea este recomandat să stăpânești abilități de prezentare și vorbit în public pentru a câștiga încrederea lor. Vei înțelege cum poți scoate în evidență într-un mod autentic produsele și serviciile tale și să atragi prin carismă și atitudine.

Oricât de provocator ar putea părea în domeniul afacerilor imposibilul poate deveni posibil în orice moment. Dacă te afli la început de drum, trebuie să îți dezvolți curajul de a deveni ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna. Orice vis poate fi îndeplinit, indiferent de obstacole sau sacrificii. Însă, consecvența și dorința de a învăța sunt cele care te vor îndruma către succes. Alegi cărți pentru antreprenori începători și ia lecții. Fiecare lecție pe care o vei învăța la sfârșitul cărții te va ajuta să mai faci un pas către afacerea la care ai sperat mereu. Construiește-ți o disciplină din a apela la sfaturile unor persoane mai experimentate decât tine. Însă, nu încerca să copiezi acțiunile lor sau să te gândești că dacă nu vei urma cu strictețe tot ce întâlnești acolo vei da greș. Adaptează fiecare lucru învățat la specificul afacerii tale și fii mereu creativ/ă!

Cu pași mici, dar siguri, poți reuși!
 
Autor
Bianca Moise
Sus